Doğamızı kirleten plastik ürünleri hayatımızın, evimizin bir alanında değerlendirerek geri dönüşüm ile hayata kazandırmaya devam ediyoruz. Bu içerikte plastik yoğurt kabını seramik görünümlü saksı haline getirip evimizde harika bir şekilde kullanıyoruz.
1. Malzemeler:
– Plastik yoğurt kabı
– Akrilik boya (renk isteğe bağlı)
– Fırça
– Küçük bir kap (boyayı karıştırmak için)
– Karbonat
2. Delik Açma:
Bitki ekilecek kabın alt kısmında mutlaka delikler olması gerekiyor. Aksi durumda fazla su akamayacağı için saksının içinde birikip bitkinin köklerini çürütebilir. Bir çivi veya sivri uçlu metal bir nesneyı ısıtarak plastik kabın altına bir kaç delik açın. Isıttığınız metal nesneyi elinizle tutmayın, pense veya benzeri bir alet ile elinizi sıcaktan koruyun.
3. Boya Karışımı:
Bir kabın içerisine beyaz akrilik boyadan yaklaşık 2 yemek kaşığı ekleyin. Renkli yapmak isterseniz, beyaz boyanın üzerine istediğiniz renkte akrilik boyadan küçük bir miktar ekleyin. Boyaların üzerine de 1 paket (40 gr) karbonat ekleyip ve bütün malzemeyi karıştırın. Karbonat bu dekorun gizli sırrı. Seramik görünümünü sağlayan malzeme karbonat.
4. Boyama:
Bir fırça yardımı ile boyayı plastik kabın üzerine sürün. Önce ince bir kat uygulayın. Boya kuruduktan sonra gerekirse bir kat daha sürebilirsiniz. Fotoğrafdaki dekor için sadece 1 kat boyama uygulandı ve boya çok mükemmel bir şekilde tüm yüzeyi kapattı.
5. Desen:
Boyama işleminde plastik kabın üzerine boyayı düz bir şekilde uygularsanız normal bir seramik görünümü elde edersiniz. Ama farklı görünümlerde desenler yapmak isterseniz, hafif farklı hareketlerle boyama yapabilirsiniz. Fotoğrafdaki gibi fırçanızı zikzak şeklinde hareket ettirerek dalgalı bir görünüm elde edebilirsiniz. Tümüyle kendi zevkinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.
6. Ve Hazır:
Seramik görünümlü saksımız hazır. Bu yöntemi sadece plastik kaplar için değil, plastik süt şişeleri, cam yüzeyler için de aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Böylece geri dönüşüm yaparak, doğamızı kirleten plastikleri farklı alanlarda kullanmış oluruz.
7. Videolu Anlatım:
Kaynaklar
https://www.youtube.com/3harikafikir
0 Yorum