Üniversiteli kardeşim,
Bin bir zorluk ile fakülteni tamamladın ve mezun oluyorsun. Ancak imtihan bitmiyor. Üniversite yılları boyunca sürekli emperyalist düzenin getirdiği saçma yaptırımlara karşı direndin. En günahsız ve haramsız ortamlar için didindin durdun. Ağladın, yıprandın ama yılmadın. Şimdi şeytan son kozunu oynayacak. Üniversitenin en büyük yalanı şuan senin peşinde. “Aman, bir daha mı mezun olacaksın?” Belki dünyalık, diplomalık bir üniversiteden 1 kez mezun olursun ama bunun dünya mezuniyeti de var unutma. Ve dünyanın diploması ahrette verilir. Öyleyse zamanı da yaklaşmışken mezuniyet fitnesine karşı gardımızı almalıyız.
1. Kına Geceleri
Hanım kardeşlerim, kızlara özel yapılıyor bahanesi ile bu gecelere aldanmayınız. Bir yerin günahsız olması sadece erkeklere bağlı değildir ki! Oraya harcadığınız vakti, parayı, enerjiyi tasavvur edin. Amacınız ne, bunun sonunda ne elde edeceksiniz? Peki değer mi?
Müzikle geçirilecek boş bir zaman. Düğünden farkı yok. Aslına bakarsanız hiçbir mantığı da yok. Müslüman bir genç hanıma yakışı kalmayan malayani bir hareket. Bizden değil, bize yakışık değil. Öyle ya, Efendimiz de şöyle buyuruyor;
Kişinin gereksiz şeyleri terk etmesi, Müslümanlığının güzelliğindendir. [Tirmizi, Zühd, 11]
2. Balolar
Kardeşim, deme ki ‘Bizimle ne alakası var?’, var işte. Sene içinde cihad diye, dava diye dersten derse koşan gençler, böyle sıradan bir imtihana yenik düşebiliyorlar. Bir daha mı, yalanı ile her şey mümkün oluveriyor. Bu tarz gecelerin, toplanmaların ve eğlencelerin hiçbir helalliği yoktur kardeşim. Hatta harcadığın para , enerjin ve zamanın da israf oluyordur. Ve bil ki, israf haramdır!
Fıkıh kaidelerini konu alan fıkıh usulü ilminde “Vesileler hangi maksada hizmet ediyorsa, onun hükmünü alır.” diye bir kaide vardır. Bu vesileleri kapama yoluna ise sedd-i zerai ilkesi denilir. Yani harama götüren yol da haramdır ve kişinin bundan da uzak durması gerekir. Bu balo denen yozlaşmış batı mahsullerinin de harama götüren bir yol olduğu aşikardır. Öyleyse bu konuda takınılacak tavır da bellidir.
3. Kep Törenleri
Bu törenlere şu açıdan dikkat etmek gerek. Çok yoğun ve kalabalık ortamlarda kadın-erkek izdihamına karşı önlemli olunmalı. Bir günlük bir sevinç veya etkinlik için davasını güttüğün yasağı çiğnememelisin. Yaptığın her hareketini helal dairesine yerleştirebiliyor musun, bir bak. Bu yalnızca mezuniyet için geçerli değil elbet. İnsan bir tercih yaparken kendini yoklamalı, bu ne kadar helal dairesinde, ne kadar haram? Harama doğru giden yolu tutma bile. Sen helali seçersen müjdelenenlerdensin inşAllah.
Allah kötülüğe iltifat etmeyen genci, emsallerine üstün tutar. [Müsned]
Kardeşim, sen üniversitelisin. Gençliğin en büyük imtihanını verdiği yerdesin. Elbette şeytan en çok seninle uğraşacak. Boş eve hırsız girmez, derler. Üniversite okuyabilirsin, mezun olabilirsin ama üç beş saatlik hevalar uğruna, Allah’ın rızasını kaybetmeyi göze alamazsın, bundan haya etmelisin. Sen üniversiteye niye gittin ve ne aldın bunu düşünmelisin. Bunun bir sevinci olacaksa, anca şükür namazı ile nimete müteşekkir olursun. Şimdi yeniden mezuniyet planlarını gözden geçir ve düzenle.
“Ey îmân edenler! Sabır ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir.” [Bakara, 153. Ayet]
Tam acaba kina gecesine gitsem olur mu diye düşündüğüm bir zamanda gördüm allah razi olsun?