İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın resmi şikayeti üzerine BBC İsrail hava saldırısının bir kadın ve çocuğunu öldürmesine ilişkin haberin başlığını değiştirdi.
BBC'nin İlk Başlığı: İsrail hava saldırıları 'kadını ve çocuğu öldürdü'
İşgalci İsrail, Gazze’ye yönelik hava saldırısında Filistinli bir kadın ve 18 aylık bebeğinin öldürdü. Olayı haberleştiren BBC, haberi ilk olarak “İsrail hava saldırısında bir kadın ve bir çocuk öldürdü” diye servis etti.
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon Tehdit Etti
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, resmi Twitter hesabı üzerinden BBC’nin ilgili haberini alıntılayarak “Bu resmi bir uyarıdır” ifadesiyle haberin değiştirilmesini istedi.
BBC Haberdeki İsrail öldürdü ifadesini gizledi
Bunun üzerine attığı tweeti silen BBC, ilgili haberinin başlığından “İsrail öldürdü” ifadesini çıkararak, “İsrail’e roket düşmesinin ardından Gazze’de bir kadın ve bir çocuk öldürüldü” ifadelerini kullandı.
0 Yorum