8 Madde ile Namazı Düzenli Kılmak


7

Namaz kılmak, her Müslümanın yerine getirmesi gereken bir eylemdir. Aynı zamanda bizi kötü şeylerden alıkoyar.(Kitaptan sana vahyolunanı oku; namaz kil; muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve fenalıktan alıkoyar; Allah’ı anmak en büyük şeydir! Allah yaptıklarınızı bilir.-Ankebut/45) Namazın kılınması gerektiğini bilip kılamayan veya bunu bir düzene oturtamamış bir çok Müslüman kardeşimiz var. Bu yazıda namaz alışkanlığı nasıl kazanılır,neler bizi motive eder bunları ele alacağız.

1. Kendinize İnanın!

O( subhanallahu ve Teala) der ki, “Allah kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez.” (Bakara/286)Namazı düzenli bir şekilde kılacağınıza, bunu yapabileceğinize inanın ve kararlı olun.Çünkü namazı size farz kılan Allah, bunu yapabileceğinizi söylüyor.

2. Motive Edici Eşyalar Kullanın!

Kendinize güzel bir seccade alabilir üzerine güzel kokular sürebilirsiniz yada bu bir tespih,başörtüsü,namaz elbisesi,takke olabilir. Seçim tamamen size kalmış.

3. Üşengeçliği Yenin!

Namazı asla ertelemeyin! Örneğin öğlen namazı vakti girdi ve namazı kılmaya üşeniyorsunuz. Yapmanız gereken şey aniden kalkmak ve abdest alıp namaz kılmaktır. Çünkü hareketsizlik bizi daha da hareketsiz olmaya iter, vakit kaybetmemize neden olur. Aniden kalkıp abdest almak üşengeçliğinizi kıracak, şeytanın sizi oyalamasına engel olacaktır. Yada çok yoruldunuz ve uzanıyorsunuz ama namaz kılmanız gerekiyor. Canınız namaz kılmak istemediği zaman kendinize  sesli  bir şekilde “ne yani Allah’ın emrettiğini yapmayacak mıyım?”  diye bir sorun. Bu soruya “evet” diyemeyeceğimiz için büyük bir sorumluluk duygusuyla kalkıp namaz kılacaksınız. Bu sizi kendinize getirir.

4. Umudunuzu Kaybetmeyin!

Hepimiz insanız eksiklerimiz, hatalarımız,üzüldüğümüz zamanlar olacaktır. Namazda Allah ile iletişimde olduğumuz için her ne eksiğimiz varsa ondan isteyebilir, hatalarımız için af dileyebilir ve üzüldüklerimiz için Allah’ta teselliyi bulabiliriz.Önemli olan günahlarınızdan yada kabul olmayan duanızdan(sebep her ne olursa olsun) dolayı umudunuzu kaybetmemek ve her seferinde Allah’a sığınmaktır. Allah kuluna kafi değil mi ? (Zümer/36)

5. Sure Ezberleyin!

Haftada bir namazda okumak için anlamıyla birlikte sure ezberleyebilirsiniz. Namazda sureyi okurken anlamını düşünün, bu sizi namaza sıkı sıkı bağlar ve namazı huşu ile kılmanızı sağlar. Ayrıca haftada bir veya iki defa namazı camide kılmanız size manevi anlamda çok şey katacaktır.

6. Namaz Çizelgesi Yapın!

Küçük bir çizelge, namazı düzenli halde kılmanıza yardımcı olacaktır. Bu çizelge sizi Allah’a karşı sorumlu hissettirecektir çünkü size namazı ne sıklıkla kıldığınızı somut olarak gösterecektir.

7. Dua Günlüğü tutun!

Namazların sonunda okumak için dua günlüğü tutabilirsiniz. Bu günlük sizi oldukça motive edecektir çünkü  biz kul olarak birçok şeye muhtacız ve Allah(c.c) çok merhametlidir. Türlü dertlerle imtihan olurken dua ve namaz bizi rahatlatacaktır. Üstat Nouman Ali Khan’ın dediği gibi Kuran-ı Kerim’in depresyon için yazdığı reçete duadır.  Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duanıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.” (Mumin/60)

8. Yararlı Uygulamalar İndirin!

Bildiğiniz üzere teknoloji çağındayız ve herkesin elinde artık akıllı telefon görmek mümkün. Namaz vakitlerini hatırlatan, kıbleyi gösteren,içinde dua ve surelerin olduğu uygulamalar  namazı vaktinde kılmanıza yardımcı olacaktır.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

7

Sizin Tepkiniz Nedir?

İLGİNÇ İLGİNÇ
7
İLGİNÇ
ÜZDÜ ÜZDÜ
11
ÜZDÜ
HARİKA HARİKA
311
HARİKA
HAHA HAHA
24
HAHA
AMAN ALLAH'IM AMAN ALLAH'IM
18
AMAN ALLAH'IM
BAŞARILI BAŞARILI
88
BAŞARILI

17 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Namazı bir veya iki kez camide kılın tavsiyesini namazlarımızı camide kılın olarak düzeltmenizin daha uygun olur.

  2. Ben namazlarımı çok kılmak ıstiyorum ama bir türlü düzenli kılamıyorum sabah namazlarını sürekli kalkamıyorum ama kalkmak istiyorum bunun için ne yapabilirim

    1. Size tavsiyem kendinize ait bir tablo oluşturmanız, ve her namaza kalktığınızda bunu o tabloya not almanız.Bunu bir ay düzenli bir şekilde yapmaya çalışın. İradenizi biraz zorlamalısınız. Sabah namazı için gerekirse 4 5 tane alarm kurun. Ve en önemli şey erken yatarsanız erken kalkarsınız. Birde sabah namazının ve o vaktin faziletlerini araştırmalısınız. O vakitte yapacağınız ibadetler(Namaz kılmak, Kuran-ı Kerim okumak,tespih çekmek,dua etmek..vs) Allah ile sizin aranızda kuvvetli bir bağ oluşturacaktır. Kendinizi Allah’a daha yakın hissedeceksiniz eminim ki. Buda sizi sabah namazına kalkma konusunda teşvik edecektir.

    2. Bir kaç gün düzenli kılman sana büyük bir alışkanlık kazandırır İnan bana her sabahlamazsınız kılmadığında bir şey eksik hissedersin

  3. namaz kıldığım günlerde hissettiğim huzurun tarifi yok çok şükür bin şükür.Allah herkese bu güzelliği yaşamayı nasip etsin,hidayet versin.

  4. Neden noman alinin yazısını örnek gösteriyorsunuz balka öenekmi kalmadı sizin peşinize gidilmez böyle ehli sünnet birilerinin yazılarını paylaşırsanız yazıklar olsun size okadar güzel alimlerimiz varken herşeyi berbaat ettiniz çok kızdım size

    1. Zeliha Hanım Utanacak Ne var Ki ?
      Numan Beyin Kötü İslam Düşmanı Bir Tarafını mı gördünüz.
      İmam Gazali dense , İmam’ı Rabbani niye denmedi, Hazreti Ömer Dense Ebubekir Neden denilmedi Denebilir.
      O Zaman bende neden Falan hoca değil diye nefret edip utanayım, Kırılacak değil birleşecek yerlere bakılmalı.

  5. Ben de namaz kılmaya başlarken çok zorlamıştım. Eğer namaz kılarsam etrafimdaki insanlar benimle dalga geçecek diye düşünüyodum. Ama bütün korkularımı bur kenara bırakıp ilk namazımı kıldım. Ve şimdi anladım ki namaz asla utanılacak bir şey değil aksine gurur duyulacak bir şey. Ama bunu gösteriş için yapmadiktan sonra size huzur vereceğine emin olabilirsiniz. Belki şimdi ne alaka diyor olabilirsiniz ama eğer benim gibi birileri varsa onlara yardımcı olabilmek için yazdım. Vakit ayırıp yorumumu okudugun için teşekkürler.

  6. Yaa ben namazlarimi hep kazaya birakiyorum düzenli kilamiyorum keşke abdestim hiç bozulmasın diyorum 5,6 günhic kilamiyorum sonra tövbe ediyorum ama bir zmn sonra yine aynı döngü içerisinde buluyorum kendimi ne yapcm allahim sen bizi afffet

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı