1. Diş fırçanızın kılları aynı boyda olmalı ve ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.
2. Diş macunu kullanmamanız daha doğrudur çünkü diş macunlarının içeriğinde diş minenizi aşındıracak maddeler bulunur.
İlla kullanacaksanız uzmanlar en fazla mercimek tanesi boyutu kadar kullanmanızı tavsiye ediyor. Doğru bir diş fırçalama tekniği ile dişleriniz hem tertemiz olur hem de ağız kokusu önlenmiş olur.
3. Diş fırçanızı diş etinizle dişinizin birleştiği çizgiden itibaren başlayacak şekilde ve eğik bir biçimde tutarak; dişlerinizi tek tek, üstünde 8-9 defa küçük daireler çizerek nazikçe fırçalamalısınız.
Uzun sürebilir fakat zaten uzmanlar doğru bir diş fırçalamaya toplam 2 dk ayırmanızı tavsiye ediyor.
Dişlerinizin arka yüzlerini de aynı şekilde fırçalamalısınız.
4. Diş etinizi fırçalamamalısınız, o kendi kendini temiz tutacak surette yaratılmıştır. Dilinizi ve yanaklarınızı fırçalamalısınız.
5. Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamalısınız.
6. Gece yatmadan önce diş ipi kullanmanızı tavsiye ederiz.
7. En güzel bir diş temizleyici: Misvak!
Hem uygun diş fırçası özelliklerine sahiptir hem de içerdiği özü dişlerinizin hassasiyetine ve sağlığına çok faydalıdır.
Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem misvak kullanmayı çok sever ve ağız temizliğine çok dikkat ederdi. Buyurdular ki:
“Eğer ümmetime güçlük vermeyeceğini bilseydim, her namaz için abdest almalarını ve her abdestte misvak kullanmalarını emrederdim.” [Buhari, Müslim]
Abdurrahman b. Ebî Atîk şöyle demiştir: “Babam bana şunları aktardı: Aişe’den duydum, Rasûlullah’ın sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurduğunu bize aktardı: “Misvak, ağız ve diş sağlığı için temizleyici bir malzemedir. Ayrıca misvak kullanma işi; Rabbimizin rızasını kazandıracak işlerdendir.”
[Sünen en-Nesai, 5]
Şu yazımızı da mutlaka okumalısınız: 5 Maddede Misvak Nedir ve Nasıl Kullanılır?
herkes misvak kullanmalı
Teşekkurler…
Her zaman misvak kullanan ben tel taktıktan bir kac ay sonra güya daha temiz olacak diye macun kullanmaya başlamıştım daha da dikkat ediyordum fırcalamama. Ay sonu doktora gittigimde dedi ki dişlerin hep tartar olmuş, güzel bakamamışsın. hayal kırıklıgına ugramış olmamın yanında sünnetin asla terk edilmemesi gerektigini anlamış oldum. ne derler bir musibet bin nasihatten iyidir.